Monday, January 24, 2011

review: MUA~akad nikah & reception~

so last weekend we got our DVD from OP. disebabkan rushed for my flight..i think that ada lagi pics yg tak burn lagi..nevermind..will ask them.

now nak bercerita psl my MUA for solemnization and reception..booked her since our engagement lagi as aku tak nak anak dia yg makeupkan..time nk makeup tu siap tunjuk lagi contoh2 makeup yang berkenan. nk hire MUA from KL definitely tak mampu sbb byk extra charges incurred nanti..but i have to go to her place sbb tak ambik pelamin dia..kalau dia blh dtg bilik kan bagus..blh feeling2, berdebar2 gitu. HAHA..


for solemnization, aku nak sweet2 gitu..tp aku tgk mcm garang gak.. (ke sbb muka aku garang? HAHA) and for reception, awal2 lagi dah bagitau dia, i want smokey eyes.. and she nailed it! yay!

masya Allah..puas hati (regardless bulu mata tercabut time nak habis majlis)

~solemnization (am)~
~reception (pm)~
pics credit: Bonsai

introducing my MUA, Kak La (owner of N Touch Bridal). So B2B from Kelate, kindly consider her as ur MUA
(aku iklan ni tak dpt komisyen pun)..its just that im really satisfied with her touch..



9 comments:

nizabeba said...

jaja, dimple ko belah kiri ke kanan??haha comel la! suka 2-2 mekap!!

missbutterfly said...

nizabeba-ololoo..kiri n kanan ado. :p agak2 shading tu kuat sgt tak? mcm over pun ada aku tgk..

ElyaElmo said...

jaja...kulit ko cantikk!! 2-2 mekap nmpak cantik jee...
tapi aku lg suke masa sanding...nampak lagi wow :D

missbutterfly said...

elya- mkn la olive oil. hehe..:p a;ah yg sanding lagi the vast kan..harga pun mahal sikit..

nizabeba said...

hehe..shading ok! dont worry jaja..cepat reveal mende lain lak..=p

Anonymous said...

maksud u, kak la (n touch) yang make up kan? ari tu time engagament. amik sewa par dgn dia. bila mintak make up. dia syorkan amy! hihi.

kiranya kak la sndiri leh make up ye?

kay.kerie@gmail.com

missbutterfly said...

anon- yup. kak la sendiri yg makeup.. emm..amy kan tgh naik skrg. depends on individual la suka yg macamana. makeup ni subjective jgk kan..

Anonymous said...

salam dear,

Bole bg i website/blog/fb or phone number ur MUA ni?

sgt gorgeous. I nk book for my bertandang @kb nanti.

Thanks dear. :)

Anonymous said...

opppss..my email zaireen_zainal@yahoo.com

Thankss..