Sunday, January 30, 2011

review: tudung+veil ~akad nikah & reception~

ok..aku tau korang semua ternanti2 dgn entry tudung kan. (ok.perasan) but beware of this lengthy entry and loads of pics yg besau2..jgn muntah deh!
Actually aku tak suka tudung yg awning2 tu..sbb keluar shopping ker, dating dgn husband ker, aku jarang sgt pakai awning..except hari keja (sebab senang nak pakai and less time consuming)

Akad nikah
Anak tudung aku beli dgn Ika (Radiusite). Tapi ada cerita disebaliknya, al kisah aku dpt tidak seperti yg diorder. aku dpt yg ada awning (3minggu sebelum majlis)..hampir2 nak jadi bridezilla. nasib blh tukar and dpt 1-2weeks gitu before majlis. sempat la aku bg dkt Abe Di (Wan Huzairil's brother) utk touch up sikit.
But..aku dah prepare awning Ariani (in case la kan..but sampai hari ni aku tak pakai2 pun..sape nak beli?HAHA)..

Nak dijadikan cerita jgk, aku dpt anak tudung and veil ni mlm before majlis..muhahahha..kalau korang mcmana? aku dgn tak try pong mcmana rupa anak tudung after di touch up..terus la pakai time bersiap untuk akad nikah tu..TAPI, lace yg dikeliling tudung tu was like 'flowery' di muka aku. HAHA..aku tak reti nk describe..dgn berdebar nya aku, MOH and MUA selit la lace tu kat dalam dgn harapan takder la nampak weird sgt..

And..sanggul with my hair ok! tak main la sanggul2 tipu ni..HAHA..

gigih..

ok..tak habis lagi

and the veil, short infront and a bit long at the back (or it does have specific name?), same goes to my reception veil as well..he used net and patch lace (lebihan kain for baju) for both veils.


Reception
and YES! i love my reception tudung. period!
after discussed and showed Bienda reception's tudung (refer to this post), he said he will try his best to find the 'no-awning' tudung for me..
actually the secret is, its a syria tudung. (now the secret revealed ha!)



oh..i love the small crown..soo princessyy..

the veil- front view

the veil- backview

p.s: Amelyn, sorry i couldnt make it to ur reception..takder partner la..mak segan..hehe

16 comments:

mizzwanix said...
This comment has been removed by the author.
mizzwanix said...

hhahhaah MOH kaluk sokmo! yeah ur recptn tdng sgt chantek :) heeee tp xmsk ngn aku kot :( haha mace bulat jah hahaha ;P

hana yoriee said...

jaja..mak pun takde partner plus hujan tak benti2..kalo tau kite leh wat appointment together2 kan? haiyoooo..tak leh nak online kelmarin dulu..huhu

anyway..kretip betul pakai tudung syria tp leh jadik cantek cenggitu..hihi

♥ balkidz_hunny ♥ said...

apesal kau tak ajak aku?? HAHAHAHA.
aku suke shawl nikah kau yg very the flowery2 gitu. currrrrrrllllasssss mekk!

nizabeba said...

love details baju reception ko! hehe..uishh malam b4 mjlis br dpt veil? seb baik ko cool kan? hehe

ElyaElmo said...

mek nnt aku tak pinjam veil ko leh?haha

missbutterfly said...

wanis---aikk..nk paka tudung ko??huhuu

hana--alah..ingt nk mtk phone number..nanti senang nk date ke ape ke..ehehe

qish--jadi mek bungo la nampak gaya..byk bungee..hahaha

nizabeba--hahaha..aku buat2 cool la..pdhal dh msg diorg berpuluh2 kali dah..

elya--tak ke nak pinjam? hehe

mizzwanix said...

hhahaha xsure lg.hahaha :)) dale 2 ahaks

iMoments said...

boleh tahu kenapa deactivate FB?

Squarecut Ring said...

jaja, tudung kat radiusite tu cm asyik sold out je. malas dah nk tggu stock. *_*

missbutterfly said...

imoments- hehe..ada sbb2 tertentu :p takpe2..nanti jaja jenguk2 kt blog imoments deh.hehee

scr- a'ah..mmg slalu sold out. sbb hari tu mmg nekad nak yg tu jgk terpaksa tunggu diorg restock..hehe

Q said...

Cantiknyer tudung...akhirnya tau jugak rahsianya yer...hihi thanks for sharing..sangat suka tudung nikah tu..hihi

cik senah said...

Ohooo.. guna tudung syria ghupanyaa.. macehh lah kerana berkongsi nohh.. Apa2 punn.. chek mmg suka ngan tudung nikah awak.. lawak nohh... bunga2an gitewww.. sweet jer..

p.s : tudung syria nie..mmg sesuwai utk akad nikah kann..? ;p kalau pakai tudung awning..shian kat hubby.. hajat nak kiss dahi isteri..last2 kiss awning tudung sajaa.. hehehe.. :P

missbutterfly said...

Q- :) sharing is sexy kan? :p

cik senah- mmg purposely cari yg takda awning..senang nk kiss2..tapi kalau yg awning blh try kiss kt cheek plk.eh..lawak ke lawa? kecik ati chek. hahaha..

jaja said...

hye..

nk tnya laa...kt mana u beli anak tdung syria warna kelabu tu yea??
reception i pon akn pkai warna kelabu jgk tp untill today i xjmp2
lg tdung syria mcm u punya..plss
help me...pls...

cik senah said...

Miss Butterfly..

Sori.. kesilapan taip arr..of course chek nak taip "lawa".. terkehel jari..jadi..tertekan huruf "k"..

Maap nohh..

p.s : chek suka ke"simple"lan baju bertandang awak.. :) nampak awak selim yg amat.. (tp, azalinya..awak mmg selimm kann??)


"tahniah nohhh"