Monday, March 21, 2011

my 2nd macaroon

i am not a fan of macaroon..tapi jarang2 skali makan sedap jugak.huhuu.. my 1st macaroon bought at whisk, empire..rm2/pc. sgt la manis and kecik jer..

hari jumaat yg lepas2 (hehe..aku lupa sbb dah lama sgt) after office hour, me and colleagues went to levain boulangerie patisserie (berbelit lidah nak sebut) which is stone throw away from my office. rambang mata nak pilih flavor macaroon. and yg penting less sweet dr yg lain and bigger size. the price- rm3/pc (if u buy 10pcs). cakes cinonet seperti gambarajah di bawah berharga rm8-rm10. (heh!) lepas ni aku tak pegi dah beli kek kat situ.

and service sangat la sucks! seriously. ye la..kami tak bawak handbag coach/ LV ke hape..pakai baju pun selekeh jer. takde la stylo sgt.. tp tak perlu la treat us macam org yg takde duit..
malas nak citer panjang..case mcm ni dh byk terjadi kat aku. haha..
aku tak paham..pakai selekeh jer taknak layan customer. siot. same jgk ada satu kedai jam dkt midvalley. kitorg nak cari jam utk hantaran. jam tissot kot.. takde sorg pun layan kami ok! but later 1 Chin3s3 couple masuk terus je layan. *$%#&^ geram btl! kami terus blah dari kedai tu.ingat kedai dia sorg je yg jual jam tissot. huh. korang ada experience mcm ni tak? ok dah keluar tajuk. bye.

8 comments:

fika79 said...

aik ngidam ker..jeng jeng jeng..hahah..aku pun ada experience sama banyak kali..mnentang2 aku selekeh gile, make up pun tak pakai..pernah kat money changer tanya currency exchange, dah tanak layan, boleh cakap kat aku lagi, klu takde duit tak payah tanya la...bengang siut,

Lyna Shaari said...

slalu sangat kena jaja oiii..sakit hati betull kan.eh2 tapi lyna ni jakun+++ macaroon tu rasa cmner ek..tak pernah lg beli n rasa..hihihi..nampk mcm muffin jek

choclairissa @ intan said...

i agree with u..mentality org..die ingat pakai selekeh takde duit ke? sakit hati..kadang2 u masuk kedai tu..orang kedai tu follow u setiap masa..mcmla u nk mencuri..

missbutterfly said...

nat- jeng jeng jeng..isi perut mmg ada..penuh dgn lemak.hahahah..eh? sampai cakap mcm tu? poyo giler..

lyna-hehe..sakit hati kan? geram! emm..macaroon tu dia lembut di dalam..tp sgt manis..tp bukan kek. hehe. dtg kl kena try.

choclairissa- yg follow tu yg tak tahan..nak pilih barang serius tak best. hahaa..

Moose said...

camni la mentaliti SA dekat malaysia ni. pakai selekeh je ingat takde duit. macamlah orang bawak handbag mahal2 banyak duit sangat. bayar pun pakai CC. ewah, over plak aku.

aku tak pernah try whisk punya. cam kecik je untuk rm2. sekarang ni nak makan macaroon je balik rumah MIL. dia tengah gila buat macaroon. hehe

farahfatihah said...

apa rasa macarron ni?? xpernah nk cuba hohoh

missbutterfly said...

mus- tu la psl.geram tau. ingat tak pakai LV tu takde duit nk beli macaroon ke. haha..emo. kt whisk kecik jer n nipis plk tu..wah.lucky ko dpt MIL pandai buat.susah tau nk buat benda nih.

ff- rasa manis. keras di luar lembut di dlm. hahahaha

aurikelsan said...

hye missbutterfly, sy pun pernah kena mcm tue..kat midvalley jugak la..ms tue dtg pakai sempoi je pakai jeans & t-shirt & sandal.. diorg buat xtau je..padahal kita niat nk beli kat situ, last2 trus xjadi..