Monday, May 28, 2012

half baked baby

actually this coming thursday i'll be entering 22weeks..alhamdulillah me and baby sihat jer so far minus the acne, constipation and kaki cepat lenguh (kalo shopping sanggup rest kejap pastu sambung balik)

Acne
yang ni memang awal2 pregnancy lagi.. tak boleh nak buat apa dah and until now dengan gembiranya dia naik kt tempat sama jer..parut tak sempat hilang, naik lagi and so on.. so no pregnancy glow for me.. :( ..mesti baby amik kecomelan mamanya. amiiinnnnnn....

Constipation
kena makan fruits everyday tak boleh miss. yang paling mujarab so far, makan prune sunsweet and buah limau sunkist. lepas poo2 memang sangat legaaaa..hahahaha..

Kaki lenguh
tak boleh jalan lama2, and tak boleh duduk lama2..sakit bontot pun ada.


This weekend ada baby expo dekat PWTC kan? harap2 tak rambang mata macam dekat expo midvalley hari tu..yang hari tu tak beli banyak pun sebab konon nak survey2 dulu tapi masuk second round dah penat, last2 beli jer benda2 yang general i.e sterilizer, warmer, feeding bottle, drying rack, storage bottle, nail clipper, nursing bra (beli 1 size bigger..haha..main agak jer), tu je la kot?

ok cukup utk entry kali ini..ewah skema plk. c u in my next entry.. daa!!




5 comments:

Wani said...

yey!!miss B akhirnya update her blog;) please write more after this:)

farahfatihah said...

mek ja, nk pic ko tgh pgnant ni..mesti comelll..eh bby boy ke? tnda2 mcm aku je dulu heheh

ryy.han said...

Dh ujung2 lg xlarat nk jln..kdg rasa cm penguin hihi

missbutterfly said...

wani- kihkihkih..insya allah..mood tenggelam timbul ni..

ff- gender baby surprise la mek. hahaha..malu la nk pos gmbr..tak glowing mcm mommy2 preggy lain..:(

ryyhan- stakat ni alhamdulillah..tp xtau la hujung2 ni nanti mcmana..hehe..

Anonymous said...

Great article, it's helpful to me, and I also like the useful info about oyster pearl.This reading mother of pearl pendant article is definitely eye-opening and inspiring.If you get a chance pop up by my page, maybe you would like pearl jewelry set.