Monday, August 9, 2010

100 days to go..E-day final review

xhabis2 lg dgn E-day? jgn muntah kawan2..hahaha.. im in stress mode..normally my stress tolerance is very high..tp skrg..entah la labu..aku malas dh layan..duk diam jer lagi baik. (bkn ape..mama aku set benchmark tinggi giler..aku pun xterlayan.haha..mama..mama..'tiru nawal ckit'..lps tu ader mslh2 lain yg tiba2 muncul..)
to wrap up our E-day tempohari..ada a few things la aku rs terkilan..

1)i have no pics with my family and fiance's family..sobsss..bcos masa hari tu aku mmg dh blur dh..xder org nk remind..korang rasa sape yg patut remind benda2 tu semua?
2)gmbr hantaran byk xfull..letih tau buat sorg2..:(
3)gmbr doorgift 1 keping jer? sy beli mahal tau.. :(
4)gmbr makanan xder pun..:( tian mama sy cater mknn sedap2..
5)gmbr dgn en tunang xbyk..ni mmg xleh nk buat apa..dia rushing la pulok.
6)bunga aku..oh bunga aku...lebam2 jer..uhukk...dh la xkembang elok sbb bukak lmbt
7)my make up..mcm gelap ckit.maybe shading kuat sgt..

makeup saya
bunga lebam saya
naseb ader gak gmbr ngn mama..tu pun sbb dia mmg duk dlm umah..sempat la dia join
whatever it is..being his fiance is the most precious moment in my life..alhamdulillah.. =)
we've been engaged for 100days..and 100days to step up to another title..lmbt nyer 100hari..bkn gelnya..tp xtahan stress!!

p/s: emm..mungkin salah aku jgk xpesan awal2 kat sape2 berkenaan..oh byk nye nk kene pesann..tskk..

7 comments:

masmOna said...

congrats dear =) dah 100 days ye. cepat je rasa =)

Cik Belle said...

ya. i pun banyak sangat terkilan dengan gambar ni tade gambar tu tade. i guess, photog kene bertanggungjawab kan. sebab, diorang yang ambil gambar and should know la bende-bende macam ni. hmmp. make sure wedding tak jadi macam ni. list everything! =(

btw, u memang comel cik rama rama! hehe

mysarah said...

bab2 photographer ni memang kita kena remind kan. coz most of the time dorang memang fokus pada kita jer. memang tak best la kalo tak sume gambar ada kan

sk said...

miss butterfly & cik belle,
my OP haritu pon takde amik gambar doorgift, gambar food, gambar hantaran & gambar bilik pun x byk etc2.. sama la mcm u all.

pastu bila i tanya, dia kata selalunya utk tunang diaorg fokus on org yg bertunang & sarung cincin jek. maybe itu opinion dia la kan. so i rasa apa yg i silap ialah i tak beritau dia awal2 gambar apa yg i nak dia capture sbb assume dia tau apa yg kita nak.

sampai ke hari ni sedikit frust la dgn gambar2 tunang. tp takpelah, tunang je pon. nnt time kawen dah tau nak kena mention awal2 benda2 ni sume.. :)

n utk selamat, hire 2 photographers. sorang amik gambar kita jek. follow jek mana pengantin pegi. hehe sorang lg dia bleh focus on deco, food, doorgift, hantaran etc2 n of course amik byk2 candid pictures. hehe

missbutterfly said...

masmona- u pun same la kan??congrats jgk!! =)

cikbelle- i rase certain2 photog jer kot yg blh buat mcmtu..yg paham kita nak..nnti kawin mmg kene bgtau satu2! ala..cikbelle comel gakk!!lembut jekk..

mysarah- tu la..kita letih tau buat semua2 tu..frust la jgk xder dlm gmbr..sobss

sk-ala..ye ke?? tian kan kita..letih jer buat santek2.hehee..nnti mmg kene bg 1 list kt diorg.hehee..2 photog tu ok gak..klo dia bwk team dia kan..

didieadila said...

haaa..same kes la...sy pon xde gambar ngan family tunang...agak terkilan n sampai skrg bila igt sedih...dgn tunang pon xbyk sb die rushing jugak..haihhh~

ElyaElmo said...

nk tau tak....elya pun xde gamba ngn encik tunang...die kelam kabut nk balik ade emergency :(
mekap elya pun lebammmm..tak cantikk..wuuuuuu:(
*syik terpikr psl mekap ritu jee...*