Tuesday, August 3, 2010

penat la...

entry ni xder gmbr..maap yer kawan2..td baca Amalina nyer entry..nk meroyan katanya..eh? jangan la mcm tu..buruk! hhahaa..tu la..aku pun duk countdown jgk ni..lbh krg 3bln jer lg. haish..3bln tu xder la lama sgt. tdo bgn tdo bgn tdo tdo tdo (sbb aku suka tdo) tup tup dh nk dkt kan..
lately byk benda aku pk:

1. i have no time to socialize..seriously..balik keje dh penat..yer.aku keje jauh dgn rumah. korg bayangkan dr USJ ke Bukit Bintang nuh. nk mengadap jem hari2..gile tensi weh! blm smpai kt tmpt keje dh tensi..sampai kt tempat keje lagi tensi! cpt tua la ini macam! balik rumah pulak sibuk duk mendeco doorgift..buat ckit2 jer sbb amik masa jgk nk buat benda alah ni. tp mata aku penat laa...--->tensi lg!

2. ckp psl mata. yer aku rabun..pakai spek pun still rabun lg (paham2 la power dh naik)..nkgi buat spek baru..mau 300-400hingget.. byk benda lg aku nk byr ni..photog..videographer (hoih?xbook lg ker?yer yer tau..aku mmg bengong..nnti wiken ni aku nkg byr depo videographer..)---> tensi kuasa 2

3. hari hari aku usha jobstreet ker..index.com.my ker...cari keje la weh! en tunang keje kat perak nun..xkan la nk jadi wiken wife kot..xlarat lah! mcmana nk membina keluarga yg normal ni? (chewah)---> tensi kuasa 3

4. aku pun dh lama xlepak/ chit chat dgn rakan2 taulan..dh jd passive dh skrg..sbb nk lepak2 kena pakai duit..ye x?(cheapskate di situ) lg pun baik aku duk umah deco doorgift aku tu..hahaha..lain la klo ada org nk tolong..bagus gak.

5. penat la membebel..org yg single/xkawin lg maybe xphm kot..diorg mungkin pk kita ni obses sgt nk kawen..eh. xla . org yg nk kawen byk kena pikir..pikir panjang plk tu..bkn pk psl hari kawen jer...life after marriage is the most important..

6. eh nk sambung lg..skrg baru aku phm my ex housemate aku time dia nk nikah dulu...hari2 dia duk dlm bilik deco doorgift dia/ gayut dgn tunang dia (skrg dh husband)..aku ingt xnk kawan ngn aku dh..hahaha..tp aku slalu p kacau dia..wiken jer dia hilang..maybe pegi beli apa2 yg patut la kan..aku ditinggalnye sorg2..tp xpe..kitorg close even dia sgt busy..now aku dh phm..

maap la jikalau ada yg tersinggung..

5 comments:

mysarah said...

suka entry kamu. hehehe

i slalu ckap, hanya b2b yg paham perasaan b2b lain. sebab dorang ni jer yang akan pk sama macam kita pk ;)

sk said...

take a deep breath missbutterfly.. :)

tp i setuju psl cheapskate tu. sekarang kan mmg byk nak pakai duit. samela mcm i.. berjimat gila2 skang.. huhu

hana yoriee said...

hoho..bab duet ni mmg leh wat jadik giller..huhu..rasa mcm tak cukup2 je walaupun dah saving giller2..huhu..

Amalina said...

hohoho pesan kat aku jgn meroyan..ko meroyan takpe pulak ye :p

btw aku pon experience mende yg same utk no 1, 3, 4 dan 5 (mate aku still ok) but i do have prob to set up rendez-vous dgn photog..he's bz..i'm bz and my fiance pon bz..dah 3 or 4 appointment dicancelkan..and till now, kitorang blom jumpe lagi discuss psl gambar ke ape..tp deposit dah bayar..erk.

yg no 3 plak..aku usha sbb nak lari dr tempat aku kije skang..becoz satu opis ngan en tunang :hahhha:..dah le bos kami jenis mudah pms..haru2..tak bleh satu opis..kne cari kije tpt lain

wish u the best of luck in ur preps! =)

p/s: nanti ko pindah perak la ek?

missbutterfly said...

my- =) thanks! tu la..blog ni tmpt luahan hati la konon2nye..hehee..

sk- hehehe..berjimat cermat sbb byk nk guna duit skrg ni...aiseyy...jom kumpul duit byk2!

hana- tu la psl...jom kita tanam pokok duit lps tu letak baja biar dia tumbuh byk2~

amalina- hahahaha..aku meroyan xpe..ader 3bln lg. ko xlame dh!:p
eh..pegi jumpa photog cpt! satu opis ngn tunang? blh eh? hahaha..haru nnti lps kawen. :p
aku pun xsure lg mcmana nk pindah perak..tgk rezeki la..sobsss...