Tuesday, September 14, 2010

kisah band and etc

semua in raya mood kan? tp aku x..haha..sbb flu n batuk2..xder mood nk beraya..gmbr raya thn ni pun xamik..xtau la rasa sgt malas gituh.. ni nk citer psl band nnti wedding la..before raya (silap.before puasa la.) hari tu, mama ada attend wedding kt hotel ni..diorg ada import band from kl..tuptup mama pun amik phone number band tu dgn tuan majlis wedding..diorg pun contact.. xtau la diorg arrange/sms psl apa..
tp td aku pun email la the songs list..aku dh tapis baik punye dah..ye la..wedding nnti bkn org muda jer yg attend..tapis punye tapis..aku nyer lagu tu mmg slalu org pasang kt radio tu ha..
i.e- lagu2 taylor swift, kris dayanti, rossa, sempurna (andra n the backbone), fly me to the moon (frank sinatra), michael buble..total 17songs.

tp yg kelakar nye..lps receive email tu..dia terus call mama..mama pass phone tu kt aku la..'uncle' tu cakap..some of the songs dia xpnah dgr pun. aiiikkk?? xkan dia xpenah dgr radio kott? tu yg aku dh tapis dh tu..kalau xtapis mau aku masuk lagu muse, richard ashcroft, radiohead ker..hahaha..baru ternganga.. ok smbung balik. dia cakap lagu2 yg aku list down tu bkn lagu2 yg dia slalu main..aku tanya xkan la 3-4 lagu dlm list tu xleh main? dia cakap..takut dia nyanyi nnti xbest la sbb kalau u imagine, p ramlee nyanyi lagu alleycat..mcmana? hummm...blablabla..last2 dia cakap kalau lagu merpati 2 sejoli (wth? aku xtau pun lagu tu) dan seangkatannye tu la lagu2 diorg.. lagi pun nnti wedding sah2 tak dgr dah lagu apa diorg nyanyi nanti (ye ke?rasanya tak!kami mesti dgr punye!)

adei la..pakcik..pakcik..ingt kan band Kay El ni willing to take any request from customer. ingt kan blh nyanyi semua.hahha..rupa2 nya silap.. lagu makin aku cinta (anang & kris dayanti), sempurna (andra n the backbone) pun diorg xtau.? band pakcik ni main kt mana sbnrnye? ish2.. xpe la..aku harap dia blh nyanyi 3-4lagu from the list tu pun dh kira ok. yg lain tu lantak pi lah. mls nk layan.. sape2 yg rasa nk hire band yg oldskool ni blh la mtk phone number ngn aku..hahaha..nama band diorg- esstee band.

raya ke-3, our 1st fitting..baru raya ke-3 tp baju mmg ngam2 soi. hahaha..mkn biskut la aku lps ni for 2 mths. blm beading2 lg..so far puas hati la. ada ekor duyung mcm aku nak.hahaha. tenkiu abe di! cuma tudung xder lg.dh cakap ngn abe di xmau awning..xtau la seswai ke tak dgn cadangan abe di tu..xpe.nnti kita cuba for the next fitting..

sambil2 fitting tu..kitorg buat pre wed video shoot..interbiu bagai. xtau la plk ada interbiu..kalau x, mmg dh ready awal2 la jwpn nya. ish2. remi nk kene nih! interbiu skali lg blh? hahaha..

lps tu pi wedding amalina dgn enche tunang, senang jer cari umah, sbb ada gps coordinate..bagus lah! sampai2 tu diorg tgh posing sakan amik gmbr..nasib photog diorg knl aku..stop kejap bg i salam2 ngn amalina..dia pakai songket hijau. pi mkn.. byk sgt mknn..xsempat nk amik cendol.. :( lps mkn naik atas umah balik sbb amalina pesan suh naik nk amik gmbr.hahaha..naik2..diorg tgh tkr baju lain pulok. makeup dia tantek. hantaran dia yg DIY tu tantek gak. ape2 yg DIY ni mesti tantek nye lah.hahaha..yg special nya..wedding cake diorg..pergh..DIY jgk..salute la u amalina.hehee.. anyway..congrats babe! nnti update blog lps hornymoon ok!

2 comments:

ElyaElmo said...

aik??lagu anang dgn KD tu pun uncle tu tak tau???
uncle tu selalu bwk laguuu broery jee kottt ??hu3

Amalina said...

jaja, thanks for coming!! =)