Tuesday, December 21, 2010

Majlis Bertandang ~20 Nov 2010~

hahaha..skip terus ke majlis bertandang sbb gmbr akad nikah n reception tak dpt lagi..uhukk..

majlis yg simple i would say..just like my chenta. hehe..dulu2 risau takut hujan but alhamdulillah hari tu weather tersangat indah.. humm..tp rasa mcm sedih jgk sbb kena tinggal dgn family..sobss..
aku summarize jer lah senang..malas nk buat post byk2..everything was handled by chenta and his family i.e catering (his relatives), canopy, deco ala2, doorgift..and i just book OP and tempah baju melayu and bought sampin for him..

story pasal dress, mama dah beli kain kat Jakarta since 2009 lagi tau. hahaha..teaser kain blh tgk kt sini and idea aku curik kat sini.

lps tu ada drama sikit dgn designer ni, blh tgk kt sini..actually dia ni penah keja ngn Rizalman. tapi disebabkan taknak keja kt KL dah, dia pun balik keja kt Kelate..
pasal tudung plk, mama was like tak suka sangat dgn idea hoodie sbb dia kata pelik and too simple..tp aku berkeras jgk sbb aku memang nk simple jer utk bertandang. HAHA..

sandal plk emm...pakai yg akad nikah punye.hahaa..recycle..budget ciput.:p

OP pun book last minute , a month before kot baru book. naseb ada kawan yg suggest Cek Pin ni..semua gmbr santek2.

MUA pun sama yg akad and reception, 'N Bride..booked skali ngn engagement hari tu lagi.HAHA..
3 kali make up, ada 3 pesen. hahaha..this time, mata aku mcm sepet sikit. (ke mata aku memang dah sepet?) tp mak suka sbb nampak natural gitu..

Dress and hoodie: Cama Couture
Husband's baju melayu: tailor biasa
Sampin: Beli dkt kedai sedara
Tudung: Ariani (sanggul rambut betul..bkn sanggul tipu.HAHA)
MUA: K. La 'N Bride
Sandal: Lewre
OP: Ariffin Mukhtar


kalau nk kenal ni la mama of the bride (sebelah kiri with shades)..tu diaa!!

Atia, agak2 ni 1D ker 2D? haha..aku tak pandai..

kindly click the pics for larger view

weh..tau tak aku lupa nak buat handbouquet utk majlis bertandang?? uwaaaa...selamber jer dgn tangan kosong pegi sana..menci!

ok cukup la tu..

17 comments:

harzharun said...

weh jaja...baju ko satu kelainan!!!...cantik!...suka tgk...aku large kan gmbr lg!

ElyaElmo said...

haa wehh..pakai hoodie tu cantik gak kan.belakang tu bentuk V yeh??
aku tunjuk kat mama aku,nawal and amy merisisk gallery pakai hoodie time nikah, katanye simple ga..hhoho

Queen4ADay said...

cantek!!!well done!

amalina said...

jaja..sgt gorgeous ok..skali ngan mak pengantin pon chantekk =)

amalina said...

btw..mekap kak la mmg terbaekk..i loikee!!

nizabeba said...

jaja, cun bangat!! less is more kan kan..

rose said...

wah..impress giler ngan baju itu..cantik!! =)

make up pun cantik..tdg 2 pun cantik..semua la cantik..=)

Reen Tart Nenas said...

love ur nikah outfit. chantek hoke! :)

masmOna said...

mama jaja pun gojes. mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi.tak gitu? sbb jaja gojes. and baju tu sangat catik!

♥ hazlynda kushairi ♥ said...

selim!! jeles aku :(

missbutterfly said...

harz- hahaha..sile2.besar kan lagi!! hahaha..

elya- blkg bulat.hehe..ok la.alt utk veil kan.hehee

queen- hehe..tenkiu!

amalina- mak perantin hover sikit.hehee..makeup k.la mmg tantek.hehe..puas hati la..

nizabeba- tu la..mmg purposely nk simple pun.smpai HB pun tadak.hahaha

rose- thanks!! aku pun suka sgt!

reen- yg ni outfit utk bertandang. hehe..yg nikah punye blm review lagi..

masmona- itu la..mak perantin takmau kalah.takpe..aku suka!

lynda- no to big mac and mcD fries (tipu jer). hahaha

lindosh said...

cantiknya baju & color baju pengantin!

lovelybuds said...

hye jaja...i saw both of u at MV smlm..sgt gorgeous n kacak hehe

♥ balkidz_hunny ♥ said...

oiii, baju kau lawa. nak bagi aku pinjam tak? HAHAHA.
siyes weh, aku suka baju kau. nak pinjam idea nak buat baju konvo tahun depan. pastu bajet perasan slim lagi :)

Ciksue said...

jaja,comel sgt baju tuh..and tuan badan memang comel..hehe...

adda_shariff said...

looking good babe! doh bilenye nok review dresses nye?? hok tu yg penting! ekekkeke

missbutterfly said...

lindosh- tq! :)

lovelybuds- alamak.malu! *blush* asal tak tegur?

qish- hahaha...blh la nk pinjam..tp size xs/s la..

ciksue- maceh! hehee.. :)

adda- aloh..sabar..tgh tunggu gmbr dr OP ni...dh tak jadi perantin baru dah...