Thursday, November 4, 2010

banjir datang lagi

sekarang musim banjir kan?? actually masa plan awal2 tahun hari tu mmg dah expect pun..bulan 11, 12 kan musim tengkujuh belah2 timur ni.. sbb tu keluarga saya opt for dewan instead of buat kat rumah..so we are willing to take the calculated risk! kalau time banjir besar, jalan nakgi umah saya memang banjir, jalan pun tutup..tapi kt umah saya tadak apa2 pun..nasib la ada jalan alternative..

tp yang risau sekarang, majlis belah bakal suami saya buat kat umah dia..harap2 hujan akan berhenti dlm minggu depan..insha Allah!

harap2 jalan nak pegi Kota Bharu pun tak tutup..

Ya Allah..kami mohon agar dipermudahkan segala2 nya..aminn...

6 comments:

Husnil Bariah said...

jange banjir dalam bandar koto baru sudoh la. riverview tuh. hehe

didieadila said...

sy pnah tgk gmbr knduri kawen dlm bnjir! ms tu bnjir ats sikit dr buku lali la..terpaksa teruskan jugak kot..huhu..I hope evrythg will be ok for u n ur future husband..insyaAllah..amin!

Cik Pbee said...

risau jugak...lagi 13 hari..kenduri d kb jugak..dalam sumer2 persiapan ni la yang paling risau..banjir ooo..banjir...

hana yoriee said...

huhu..jwpn cliche bila jemput sedara dtg kenduri bulan 11/12.."banjir laaa..susah nak kuar KB"..huhuhu..

hopefully, sume ok nnt utk majlis jaja..

harzharun said...

tu la pasal dear...susah sket akhir2 tahun ni kan..banjir...last year, org kata, klinik i tu masuk air...(i br pindah tmpt keje)..setiap Dr kat c2, mmg kene la banjir tu...xtau la thn ni i plak yg kene..harap2 xla sbb br ada longkang besar kat jln tepi klinik tu..huhu..

ni, family day klinik pun, asalnya nak buat kat pantai...alih2 buat kat dewan...xle byg le family day kat dewan..hampeh...huhu

iMoments said...

kalau banjir,pening jgk iMoments nak shoot.

kite shoot naik sampan banjir nok? hahahaa