Monday, November 15, 2010

floor plan..

mama insists to assign each person to each table..tedious job ni..sigh! puas bertekak dah..whats with the VIP? VVIP? i dont give a damn pun...

p.s: nantok sbb mkn ubat batuk n selsema..satu keje pun tak settle lagi psl table...tdo dulu..zzZZzzz..

3 comments:

NUN@ said...

huhu..aku pun sdg berehat2 ni..td bru dpt blood test,nasib bukan denggi..jom tdo2..

NahWaL said...

jaja!!! mwah2. 2 hari lagi!! bes tak rasa? HAHA.

on the plus side, if you ada complete list of guests, buat numbering every seat boleh. but if you takda, and kalau ada pon orang melayu ni suke tak datang even dah rsvp, payah sikit. bayangkan kalau dalam 10 kerusi. 1 kerusi je ada. takkan dia nak dok sorang2?i haritu banyak gila orang tak datang. sedeh teramat sebab rugi tau orang tak datang. tu pon dah buat seating khas for VIP! so tengokla ada meja vip yang berlima. ada enam. ada berempat pon ada. gila.

so my suggestion is that you letak meja VVIp dan VIP and label the rest macam kawan sekolah, blogger etc and then baru kau letak yang lebeh tu number. kira dalam banyak2 table kalau takda table si polan si polan, takda label apa apa, kau soh je dia dok kat meja bernombor.

apa yang aku buat adalah setiap meja kawan aku yang ada tag, aku assign sorang. macam kawan blogger yaya jaga. kawan sekolah mamat jaga. kawan ofis siti jaga. macam tu la. sebab diroang kenal kawan2 ko kat tiap meja tu.

as per your parents that should be the same. harus ada orang yang kenal sapa guests so that guests tak bengang kalau kita tak kenal mereka and takda klue nak sit them down kat mana.

good luck!!!

missbutterfly said...

nawal- thanx!!aku plan mcm tu jgk.. tp aku tak berjaya pujuk MAMA..dia menggunakan kuasa VETO nya...pasrah je lah!