Wednesday, February 9, 2011

review: pelamin, deco & such

dah nak masuk 3bln kawen, tapi tak habis2 lagi nk review psl kawen..chill..chill..aku buat ni for the sake of our memory. kata blog ni macam diary..nanti tua2 esok boleh la tgk and ingat balik. tu pun kalau blog ni ada lagi.huhuuu..

anyway, pelamin 2 in 1. akad nikah and sanding jugak
(jimat kos).. for akad nikah duduk bawah jer.
semua putih; bunga, kain, backdrop belakang, even stage tu pun kami suruh mereka balut putih jugak.
idea: aku cakap as long as ada bunga bulat2 hi-lo. yang lain tu up to them.eceh.. sebab aku pun taktau tema apa.HAHA..


tak ada meja beradap. kami memang nak macam tu. sama jer dgn meja VIP. cuma meja kami kt tengah sikit and paling belakang.
signage ala2..pic credit to Cik Belle. Sila tgk review dari beliau kat sini. and also from Harz. chalkboard murah jer. tak sampai RM5. mini easel pun. letak kt tangga and meja registration. saja nak ngada2..oh ya. lupa nk credit kat Lynda sbb dia yg bgtau beli kat mana..hehe..thanks Lynda!!

tapi aku takda gambar yg gambar besau yg diframekan itu and letak kt easel (easel yg kontroversi). mungking OP sedang sibuk amik gambar kami sbb frame2 ni kat entrance bawah (Ground floor), dewan kt 1st floor, jadi kami tak turun langsung kat ground floor tu..

deco pathway dgn candles
photobooth ala2. Ampun Yg Mulia. terpaksa tempek gambar ni sebab malas nk cari.
birdcage kat depan pelamin pun ada candles.
pagola dekat entrance dewan

pic credit: Bonsai, Jenny, Cik Belle

pelamin & deco by: Wan Huzairil and team

38 comments:

mikicutdacraps said...

jaja:da lama cari benda alah tu...still xjumpa.kat mana korang beli chalkboard tu

missbutterfly said...
This comment has been removed by the author.
missbutterfly said...

miki: blh bagi email tak?

mikicutdacraps said...

amira_rosli@yahoo.com.my

choclairissa said...

cantik pelamin~white..suci murni~

choclairissa said...

cantik pelamin~white..suci murni~

mizzwanix said...

hahaha ado jgk tue terslt gmbr abah sy ahaks :P

p/s:nk copy gmbr..nati jupo nk deyh hehehe =D

~Ayu BnSyg~ said...

nk tau gak beli kt mane plz. bnsayang@gmail.com
Thanks :)

harzharun said...

hi jaja...br katam entry ko yg aku ttinggal ni...hr ni aku tetiba rajin...adakah sindrom malas aku sudah berakhir??..hihi

missbutterfly said...

wanis- bilo nk jupo tu?huhu

ayu- dah email dah..

harz- hehe..mommy to be..takpe.paham2..mesti letih and malas2 kan..

pet said...

salam,
I really like your pelamin. Hopefully u can review sikit pasal vendor, pricing and contact dia. My email - norlela09@yahoo.com.

Thanks dear :)

Ann-Wardrobe said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

salam jaja. sgt suka dengan ur plamin, wan huzairil? ada website or mcm mana nk contact dia? kalau x kisah utk berkongsi.

make up amik dengan siap ya?

kiranya amik wedding planner dari N tounch ker? tq

my mail : kay.kerie@gmail.com

tq

missbutterfly said...

pet- tq. will email u.

anon- N touch saya amik makeup sahaja. the rest dgn Wan Huzairil..anyway will email u the details.

Anonymous said...

salam...
jatuh cinta dgn pelamin itu. if u dont mind, pls reveal the vendor, pricing (bet it must be pricey) n his contact. appreciate it so much.

tq

sha_akmar777@yahoo.com

zila said...

hai..

bole x nak tau jugak bli chalkboard 2 dkat mne?

iellazila@yahoo.com

tq

Anonymous said...

salam jaja. sgt suka dengan ur plamin. boleh tahu harga dlm package yg u ambil nie x? below 4k or above 4k? bcos butik i bg package mahal, tp hasil mcm hampeh jer~

email : azianakhalil@yahoo.com

EyLa said...

kat mana ek beli chalkboard tu? nak tau sangat2..
please email me

frack_eyla@yahoo.co.uk

honey bedazzled said...

is that najihah on one of ur picture? that is my friend!

Anonymous said...

hi dear, nk tnya mana u beli chalkboard tu? thanks
azue.zainal@gmail.com

Anonymous said...

Salam, sy pun berminat ngn pelamin tu cntik sgt! boleh share ttg pricenya x? tgh png cari vendor pelamin skrg.. thnks in advance :) amira_z12@yahoo.com

Anonymous said...

salam,sya pn nk tau jgak psal pelamin u..suka sgt2 sbb all in white,chalkboard 2 pn nk dpt mna ek?bole x email sya about ur plamin package..=)

intanblackz19@yahoo.com

Anonymous said...

Hi, boleh tahu beli chalkboard tue di mana? farah_04@yahoo.com. BTW, nice wedding..

sarah said...

akak, kita nak taw juga mana beli chalkboard tu. Hopefully somewhere in KL. tolong ye email kita.. sarahnadia.redzuan@gmail.com

Anonymous said...

salam.. nice wedding decoration.. i nk tnya kat mn u beli chalk board tu??? tq. yipsha8588@yahoo.com

Syahilla_Aziz said...

ktne u beli chalkboard tu? penat i cari.. osbss...

sheila_aziz@yahoo.com

rYnaamiZ said...

sis..kat mana beli chalkboard tu?email please.urgent.huhu :)tq.
rynaamiz@gmail.com

Anonymous said...

Kat mana beli chalkboard?please email kaybeee_cute@yahoo.com.my..tq

Norhelmi Zainal said...

salam.. nak tau jgk beli chalkboard kt mane.. mimi.rbf@gmail.com

Zailan Kamardin said...

Salam & Hi,

Boleh bgtau dimana beli mini chalkboard tu?

Email me: naliaz_zk@yahoo.com

Thanks in advance. :)

Faiqahamirah said...

salam n hye.. nak tau jugak mane nak beli chalkboard 2..
email: faiqahamirah@rocketmail.com
tq yek.. :)

zarulfarhana said...

sis kat mana beli chalkboard tue... email saya zarulfarhanamatakhir@gmail.com

Farina said...

Salam sis nak tahu jugak chalkboard beli dekat mana?
Email nurfarinaadni@gmail.com

Katrina said...
This comment has been removed by the author.
Katrina said...

boleh tahu beli kat mana chalkboard tu. pls.email me norkatrina@gmail.com

Katrina said...

boleh tahu beli kat mana chalkboard tu. pls.email me norkatrina@gmail.com

Katrina said...

nak tahu jugak..beli mana chalkboard tu..

koleksi-islamptsl.blogspot.com said...
This comment has been removed by the author.