Wednesday, October 27, 2010

mama mengambil kesempatan

mentang2 la dia tgk aku ni creative (eceh! koya disitu) DIY itu ini..last weekend balik KB, pegi SSF dgn tujuan nk beli gift utk merenjis nanti..tp dah alang2 dah duk situ..mama trus borong 60biji gelas..utk VVIP katanya..aku tanya, habis sape nak buat? mama kata..sape lagi..Jaja lah! ermm..baik lah mama. hasilnya tangan aku kena besi hujung glue gun tu..mesti tak sempat hilang dah nikah nanti.. :(

lps tu alang alang lagi..beli bakul utk dibawa semasa majlis bertandang nanti..pun DIY juge..haish..!! selalu nya org bawa dulang hantaran..tp mama nak letak dlm bakul plk..kt tempat lain kena bawa hantaran jgk eh kalau majlis bertandang? kat sini hantaran utk majlis bertandang selalu nya more to food la..atau pun barang2 utk besan i.e: kain pasang/kain pelikat/ sampin etc..
lepas tu pegi book bunga utk hantaran nanti..hajat di hati nk order cymbidium orchid..tp florist tu taktau. haish! tak yah jadi florist lah! last2 bunga2 biasa jer aku order..takpe lah..tak kisah dah. malas nk pikir.

then confirm balik dgn florist tu psl bunga utk handbouquet, dia cakap takleh janji calla lilies tu (what? nak marah ok! dah book raya puasa lagi tau) sbb kt China skrg dilanda banjir..semua bunga tak menjadi..taktau betul ke tak.. so aku bagi option (nak buat macamana..terpaksa) kalau calla lilies tak ada, bunga lain pun takpa lah! pasrah!

baju bertandang 100% siap! baju nikah 90% siap (tgh beading)..nampak gaya baju bertandang lagi meletops u ols..dgn beading yg sarat compared to baju nikah yg sgt2 simple..tak apa lah..aku mls dah nk pk ni..serabut pun ada..ish..kuatkan lah semangat kami..mohon agar semua berjalan dgn lancar..aminn

8 comments:

mizzwanix said...

haha cute lah vvip drgft tue! hehe cngrts anda berjaya :) hehehe..

btol2.brnie meme banjir terok. huuhuhuh mtk2 ado la.. xpg mg try request hk dr india..xdok ko?

Xora said...

cymbidium orchid?? wwwoooo// mewah tu.. harga bunga tu pun telan air liur ... :P

hana yoriee said...

woahh..ni yg tak sabar nk tgk baju2 jaja ni..hehe

adda_shariff said...

huhyoo..chaiyok bebeh!!

missbutterfly said...

wanis- hah..sampai luka jari..buruk doh jari aku..xsempat doh nikah ni..uwaaa..

xora- nk order tak byk pun sbnrnya..harga pun taktau..just enquire florist tu.awal2 dia ckp taktau..takpe lah.opt for bunga lain..

hana- hehehe..sabar2..tak lama dah! :p

adda- baik!

mizzwanix said...

hehehe xpo2 npk rajin skit hehe :D chill2 hehee

ElyaElmo said...

jaa..cer bagi tgk gamba bunga tu kat florist tu..ha3..
tak sabarr mak nk tgkkk u kawenn jaaaa!!! hik3

Cik Belle said...

elya, terbang p kelantan jom. hehee. nanti i tolong cover majlis jaja deh! hehee.

ja, ur designer memang suberb babe. berangan aku ni lebih! haha.

jari aku pun ngelupas2 ni. camne nak rawat eyh? buwok!