Saturday, October 23, 2010

typical ore Kelate

ok. nak marah sekarang. ada beberapa kerat my sedara/rakan tak reti2 nak RSVP..majlis aku tak buat kt rumah..tolong la paham.. kita nk reserve tempat tu berapa pax..kalau terlebih membazir pulak. kalau tak cukup tempat sebab diorang tak reply tp datang..macamana tu??
they received the card but did not read thoroughly..
should i call/sms them to explain everything? $$$ and masa lagi kena diperuntukkan utk semua2 tu..

ok~ aku geram skrg!

9 comments:

hana yoriee said...

huhu..bukan ore kelate aje jaja..rasanye kat tmpt lain pon gitu.sabar byk2 deh..

Moose said...

i think sms and call to follow up is the best way. bukan setakat orang kelantan, orang melayu in general belum nak paham (or buat2 tak paham?) konsep RSVP tu..

si kecil said...

jaja darling..berenang..eh bertenang. memang camtu. kena follow up. call or sms. n kena bg due date to decide.ckp tempat limited. kalo xdtg nak bg chance yg lain.

didieadila said...

dear..bukan typical org klate..typical org mlayu kot? hehehe..saba ekk..u have to follow up lah..if not berterabur plak jdnye..huhu..

ThumBelina said...

cabar ye jaja..bride xblh mrh2 sgt..nt xnaik seri nk kawin...hehehe..
dear,tmpang tnya..time u submit borng nikah,ade interview x ye?...sesetengah negeri ade intrview...so nk tau la kt klantan ade ke x..sbb i pn kelantanese..:)

Cik Belle said...

betul kata moose, better call/sms tanya.secara sopan please. ehhee. mek, i 2 seats deh. heh. p ngan sepupu. pastu letak kami satu meja dgn faq k. uhuhu. die rsvp dok lagi? hehe

missbutterfly said...

korang..my bad..correction- typical org Melayu..hehe...dah call/sms satu2 dah pun..agak letih la..nak buat mcmana..baik buat invitation via phone jer.

missbutterfly said...

atia- faq xjwb lagi sbb baru nk bagi kad..utk 2nd batch

♥ balkidz_hunny ♥ said...

Ja, dlm hal ni memang aku rase kau kene call la syg. mintak confirmation. memang nampak leceh, tp the fact is ko tak nak nanti membazir kan?
and yes i agreed memang typical Malay camtu la kot. tak paham2 ape erti RSVP.