Tuesday, June 15, 2010

kisah org yg xder keje..

last weekend blik kg..chit chat dgn my family..chit chat punye chit chat terkeluar la issue sedara mengata kat saya..hohoho..mula2 mmg sgt panas rs mcm nk meletops.tp skrg aku dh ok.persetankan mereka..actually diorg dh lama bergossip..tp i lagging sbb my mom xbgtau maybe xnk i bengang dgn diorg kot.diorg bergossip lbh krg 1-2minggu after kitorg tunang.huhuu..

mulut laser 1 in bhs klantan- dok la..nk tuney2 tu..duo2 tu abih ngaji doh ko blako? sero supo xabih ngaji lagi..ph kato nk susuk, tapi upload gmbr dale facebook, mace la ore xtau..
translation- diorg bertunang tu study dh hbs ke blm?rs mcm study lg..lps tu kata tunang xnk bgtau org tp upload jgk gmbr2 kt FB.
----see..nampak mcm aku ni gatai sgt bertunang..sgt menyibuk..before u nk accused ape2..u better check the fact first la my sedara..aku dh keja for 2years.my fiance plk dh 3thn. ade ko menyibuk psl tu?xder kan? lps tu psl gmbr2..sukahatimakbapakaku la nk upload ke x..tu facebook aku.yg kau tgk tu buat aper.kalo tgk duk diam2 xpe la..ni x..hbs bwk mulut kt semua org.mmg xder keje! btw..mungkin diorg nampak aku ni muda lg kot..hakhakhak..sile pk yg +ve.

mulut laser 2 in bhs klntan- eh..oyk ko kakok awok xsoh duk susuk la bilo majlis anok dio..ore tau blako doh nyo..mugo ado facebook blako tu gak..xleh nk susuk doh. (dgn nada yg sinis)
translation- (perbualan antara si mulut laser dgn my aunty) eh..bgtau ur sis xpayah nk secret2 la date majlis anak dia tu..semua org dh tau..kan facebook ada..xbley nk secret2 dh pun...
----yes.mmg plan my mom n me utk buat surprise kt org. tp utk apa diorg investigate smpai mcm tu skali? nk bg flat screen tv kah? vacation ticket kah??bgs jgk mcm tu kan. setahu sy, sy xder state pun bila tarikh nikah sy kt FB.ala.. diorg sibuk2 pun bkn buat aper pun..diorg sj nk keypoh..wedding buat kat mana..baju tempah kt mana..lps tu mula la nk komen itu ini..mmg diorg dr dulu lg xleh tgk org lbh.so..semuanya mcm berpunca dr FB, lps tauhu benda2 ni kan..i pun terus buat privacy dkt org2 yg i suspect yg kepochi ni..

aku sgt heran..seblm2 ni mane ader org kesah pun psl aku..tp bila spread citer aku tunang..hah..terus investigate mcm2. aiii..manusia..manusia..mmg ko xder keje lain la..korang semua aku dh blacklisted. dh masuk dlm CTOS section D dh pun. (CTOS dlm kepala aku la)

ok aku ngntuk.bai.

8 comments:

Q said...

Biasalah tu, manusia..sedara tak sedara..huhuh

me after tunang pon ramai yang sibuk tanya bila majlis and suruh kawin cepat2 sbb dugaan..baru beberapa hari nie..nak jer i cakap kalau sponsor sorang 2 3 ribu bulan depan i kawin..hihi

u ckp jer lah, nk sponsor u kawen ker nak sibuk2 nie??hihihi jadi batu api plak i..

my advice, biaq p lah kat depa..u and ur family stick with the plan..jgn ikut2 sgt orang2 seperti itu..

u yg nak kawin...semoga berbahagia hendaknyer..:)

Amalina said...

omg..sgt kepochi ok..klu u guys tgh berkaple, sure dio sibok tanye bile uols nak bertunang..bile dah bertunang..macam2 lagi soklan2 diorang akan tanye..they will never stop!

that's why in my case, awal2 i dah pesan kat my mom, tak payah penat2 nak bercerita kat diorang, or ask them to help in our preparation..sbb somehow..mulut diorang sgt busuk eventho blood relatives. i lagi prefer bayar lebey, mintak org lain buat dr mintak tulun diorang..

so tutup je telinga u, prepare ur wedding nicely, bior diorang ternganga luas during ur big day.

i imagine, bile kite dah kahwin, sure diorang kepochi sgt nak tahu n mengate, bile nak dpt anak plak..huhu

E*eiN said...

biar kan aje
biase la tu org ade keje part time tanpe gaji
suke la jd penyiasat x rasmi

u nak kawin jgn pk sgt ape org nak kate sbb nnt kte gk yg sakit hati
better buat2 pekak je

hana yoriee said...

hai lah..apelah ada sedara mcm tu kan??hurmm..gram je ngan spesis gitu! hana pun masa tunang dulu mcm2 jugak diorg ni ckp..tak payah tunang2 lah, membazir je..pastu masa majlis buat2 mcm jadik tetamu je!! padahal masa anak diorg tunang, kawen bagai family hana tolong sampai tak tido2 ni tolong..duit pun byk jugak habes tolong diorg! tp hampeh..ape pun takde nak kenang budi! takpelah..nak wat cmne..lantak piiiii lah ngan org cmtu..

cik yaya said...

ko buat dek je jaja.macik pacik aku pon mcm saiko gile.sibuk mcm diorg yg kawen kn aku.blurghh

eh, apa fb ko?aku kena search julia hana ke?ngehngeh

missbutterfly said...

Q- a'ah kan..klo diorg bising pun..tp sponsor 2-3k sorg best jgk..huhuhu..ni x..mulut jer busuk..hehe

amalina- yup..agreed! they will never stop. suka sgt gossip psl org lain.now my perception dkt diorg dh lain.hahahaa.jahat x?

hana-org mcm tu xpyh nk buat baik..hehee..ok aku mmg jahat.:p

yaya- saiko maiko..nnti kita plk tersaiko.kakakaka..weh.aku dh add pon.julia hana pun julia hana lahh!!

Girls Like Me said...

haha..so chomell dorang mengata dlm bhs kelantan..keh2..mmg laser tul..u, mulut puaka tu jgn dilayan, sbnanye i rase dorang jeles kot tgk u nye engagement grand ke...hehe,pedulikan la org camtu,,janji kte happy..bukan gune duit dorang pun kan..smle :)

-cHenta- said...

eeee geramlah dgn manusia macam nie.. btw i baru je kena....sama dgn u..pun org kelantan...dari facebook sampai ke blog. i beli mesin basuh pun kecoh 1 kg!!! damn sungguh....
skang i dah private blog dah.terpaksa!! nak tau citer?? bagi email u kat i tau ---> pinky_baby87@yahoo.com